Friday 5 June 2009

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009

Περίεργα καλοκαίρια, κιτρινιασμένες φωτογραφίες, ξέρεις από αυτές που έχεις κολλημένες σε κιτς άλμπουμ φωτογραφιών που είχε διαλέξει η μαμά σου από φωτογραφείο του '80, με μία γκόμενα απ' έξω σε μία παραλία σε σέπια αποχρώσεις, η λέξη "memories" γραμμένη με σκατογαμημένη-του-κώλου γραμματοσειρά. Τέτοιες φωτογραφίες. Είσαι σκατομούλικο σε κάποιον κήπο Πάσχα, μες τα χόρτα, τη φωτογραφία την τραβάει η μισότυφλη θεία από τα Γούρμενα, ίσα που φαίνεσαι, στο background κάποιος χοντρός μαλάκας με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, φοράς μία στολή-ρούχο-installation που πρέπει να μπει σε έκθεση, είσαι ο γαμημένος Μάϊτυ Μάους, μάδερφακερ, γιέα.
ή

Δεμένος πάνω σε ένα κορμό δέντρου, δεμένος μεταφορικά, έχεις κλάσει από το γαμημένο ύψος και τα χέρια σου έχουν γίνει σχοινιά, δεν σε ξεκολλάνε από τον κορμό ούτε με πολύ σκληρή βία, μιλάμε να σε κλωτσάνε μέσα στη μούρη και να σου σπάνε δόντια, ούτε τότε δεν ξεκολλάς από τον κορμό, έχεις χεστεί. Και από κάτω όλη η συμμορία σε κοιτάει. Και πρέπει να βρεις το θάρρος να κατέβεις.
ή

Η πρώτα φορά που ψιθύρισες σε έναν σκύλο και ήσουν τόσο μικρός ώστε να θεωρείς γαμημένα δεδομένο ότι το σκυλί σε καταλαβαίνει και του ορκίστηκες αιώνια φιλία και είσαι σίγουρος πως ο σκύλος αν και κοίταγε μπροστά και σε είχε γραμμένο στα μεγάλα, τριχωτά αρχίδια του, αν και κοίταγε λοιπόν μπροστά, είσαι σίγουρος ότι σε κατάλαβε. Η πρώτη φορά που μίλησες σε έναν σκύλο και σε κατάλαβε.

Έτσι θυμάμαι εγώ τον ορισμό της αθωότητας.
Αυτά.

Α

και κάτι σχετικό με την επικεφαλίδα.

ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.
ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΚΑΤΙ ΕΠΕΙΣΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ
ΟΤΙ ΤΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΦΑΣ
ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ Ή ΤΡΟΠΟ Ή ΣΑΛΤΣΑ
ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ

Και την ίδια γεύση δεν την αντέχεις για πολύ
Κάνει τον κύκλο της
και μετά
απλά
τρως κάτι άλλο
κάτι
καλύτερο.

No comments: